Header
22 augusti 2019
/
AI

Det kan nästan låta för bra för att vara sant men vi har lediga team som kan sätta igång med nya digitala projekt redan i höst.

På Iteam drivs vi av att utforska digitala möjligheter och göra världen lite bättre med hjälp av rätt utnyttjad teknik. Våra innovationsprojekt som Egendata, Riksbankens e-krona och Flödeskollen har fått rubriker och publicitet, men än så länge är samhällsutvecklingen bara en liten del av vår verksamhet. Vi har förstått att folk tänker att vi nog är fullbokade och att vi bara vill jobba med stora avancerade saker. Tvärtom är det bara genom att att båda jobba med stort och smått, både med offentligt och privat, komplext och enkelt som vi kan fortsätta arbetet med att förbättra världen med hjälp av innovation.

Vår huvudsyssla är att ta fram digitala lösningar som till exempel appar, eller att stötta ett befintligt team med kapacitet, arbetssätt och expertis. Våra team är agila och vi jobbar nära våra kunder, så att vi säkerställer att vi levererar det som önskas. Alla våra konsulter delar upp arbetsveckan mellan olika projekt, vilket vi har sett ökar fokus och produktivitet.

Vi har kommit fram till att det är smartare att jobba fler personer i team färre dagar i veckan än att vara själv på heltid. För att göra det enkelt har vi här några exempel på teamstorlekar med räkneexempel.

SmallMediumAnpassad
Storlek3 personer5 personer2-6 personer
Dagar2 dag / v2 dag / vheltid
Teampris50kkr/vecka100kkr/vecka1400kr/h
Månadskostnad200kkr400kkr180kkr-600kkr

Hur många veckor tar det att utveckla en X?

Vi vill inte låsa in våra kunder med hjälp av invecklade kravspecifikationer som de sen inte får ändra. Istället jobbar vi tätt ihop med våra kunder och ger dem möjlighet att ändra vad vi ska leverera tillsammans varje dag om de vill. Vi vill att våra kunder ska ha möjlighet att lyssna på sina slutanvändare och på marknaden så att de kan leverera i världsklass. Den möjligheten försvinner om vi på förväg ska bestämma exakt vad som ska göras, till vilket pris och med vilken tidsåtgång.

Det betyder inte att det tar längre tid innan vi kan leverera. Tvärtom – att leverera tidigt och ofta är A och O för framgång. Men färdigt är det inte förrän kostnaden för vidareutveckling överstiger avkastningen det ger.

För att ge lite vägledning och inspiration så är det här några exempel på digitala projekt vi har gjort nyligen:

  • Komplett system för auktioner av vitvaror och integration mot ekonomisystem: 640tkr på tre månader.
  • Molnbaserat system för verkstäder inkl. övertagande av tidigare utvecklat system: 300 tkr/månad, löpande.
  • Ny mobiloperatör på marknaden, 3 månader, 3 miljoner.

Nu vill vi ha mer jobb! För den som har behov av ett sammansvetsat team med kompetens inom strategi, UX, frontend, backend, API:er, appar och säkerhet är vi den perfekta partnern.

Det låter fantastiskt - kontakta mig!

Christian Landgren

VD och grundare av Iteam
Iteam Göteborg
Järntorgsgatan 12-14
413 01 Göteborg
073-402 91 12
ORG: 556551-6928
Iteam Stockholm
Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
08-26 70 90
ORG: 556551-6928
Följ oss