Header
19 juni 2019

På Iteam har vi sedan vår start strävat mot att vara ett värderingsdrivet företag. Vi vill skapa värde, ha kul och göra något bra. Vi tänker alltid att there is a better way. En annan sak vi tror mycket på är att den digitala världen är en plats där alla former av samarbete accelererar utveckling. Digital utveckling är för relevant för att bara vara något för big business - här finns en kraft att förändra och förädla själva samhället. Att också som privat företag våga dela insikter och genombrott, utan att styras av rädsla att förlora marknadsandelar till direkta konkurrenter, gör att hjulet slipper ständigt återuppfinnas. Där ett briljant sinnes vision tar slut, kan nästa ta vid.

Vi labbar ständigt, både internt och i kundprojekt. Den här bloggen är, t.ex. jämte vår satsning på open source, ett sätt för oss att visa våra idéer så att fler kan inspireras och hjälpa till att föra det vi utvecklar framåt mot nya höjder och horisonter.

De flesta inläggen riktar sig till andra programmerare eller produktägare, men vi blir naturligtvis glada ju fler som tycker det vi skriver är intressant. Tveka inte att ta kontakt med oss om ni har frågor eller vill diskutera något.

Vi kommer posta våra inlägg under något av följande huvudteman:

Tech

Här skriver vi om spännande ny teknik, t ex kod, devops, AI och andra spaningar som vi tycker är intressanta att fördjupa oss i. Det kommer både vara våra egna idéer och saker vi tycker andra gjort så bra att vi vill lyfta fram dem.

Teamwork

För oss är innovation något som blir bäst när det arbetas fram i kollektivt högpresterande team. Kvaliteten på samarbetet är det vi ser som centralt - att bara sätta högpresterande individualister kring samma bord verkar tyvärr inte garantera framgång. Istället är det tillit och förståelse för varandras och teamets arbetssätt som givit bäst resultat. Det är först när man har det som man kan närma sig lösningar på riktigt komplexa utmaningar. Vi jobbar aktivt för att lära oss mer om hur team formas och har en hel del lärdomar vi gärna delar med oss av.

UX

För oss är UX ett mindset. UX är inte bara att göra saker snygga eller lättanvända. System och produkter som är så pass intuitiva att de knappt märks och blir en förlängning av användaren är de vi tror blir mest värdefulla. Här vill vi berätta mer om vår ständigt expanderande verktygslåda med metoder som bygger system där användarna involveras kontinuerligt genom hela utvecklingsprocessen.

Maria Carrroll

Iteam Göteborg
Järntorgsgatan 12-14
413 01 Göteborg
073-402 91 12
ORG: 556551-6928
Iteam Stockholm
Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
08-26 70 90
ORG: 556551-6928
Följ oss